In 2018 heeft Victoria Trading zich tot doel gesteld om het gehele assortiment noten en zuidvruchten te verduurzamen. De leden kiezen er bewust voor om hier gezamenlijk een forse investering in te willen doen. Maar in gesprekken met bestaande leveranciers bleek hier aan de aanbodzijde nog nauwelijks aandacht voor te bestaan en kwam naar voren dat de jaarrond beschikbaarheid van een volledig duurzaam assortiment een grote uitdaging zou vormen.


Toch is het Victoria Trading gelukt. In samenwerking met gespecialiseerde leverancier GreenAge is het hele pakket noten en zuidvruchten omgezet naar een volledig EKO-gecertificeerd, biologisch en duurzaam assortiment. Hiervoor hebben de leden van Victoria Trading hun assortiment drastisch gerationaliseerd, om zo te komen tot een behapbare productrange waarin de inkoopvolumes per product zijn gebundeld.


Victoria Trading is bij deze uitdaging de samenwerking aangegaan met een leverancier die nog vrij nieuw is op de foodservicemarkt, maar zich al jaren volledig inzet op duurzaamheid, met respect voor natuur, dier en mens. In 2019 zal samen met GreenAge verder gekeken worden naar de verduurzaming in andere assortimenten zoals granen (quinoa, bulgur, e.d.). 

 

"De open manier van samenwerken heeft beide partijen het vertrouwen gegeven om in elkaar te investeren."

Bas Dekkers, HMSHost International

Meer cases

Contact

U kunt direct contact met ons opnemen via onderstaand
e-mailadres of via het contactformulier.

 info@victoriatrading.nl


Jan Vugts

Jan Vugts

Director
Lex Marks

Lex Marks

Senior Buyer
Daan Klein

Daan Klein

Buyer
Roel Pluymaekers

Roel Pluymaekers

Business Analyst

2019 Victoria Trading | Privacy Policy