Victoria Trading wil voorloper zijn binnen de foodservice op het gebied van circulair inkopen. Met circulariteit als doelstelling hebben we gezamenlijk een traject gestart voor het collectief inkopen van verse eieren. Op jaarbasis gebruiken de leden van Victoria Trading gezamenlijk 8 miljoen eieren. Eén van de pioniers op het gebied van verse duurzame eieren is Kipster. De duurzame kippenboerderij is de meest diervriendelijke, milieuvriendelijke en mensvriendelijke in zijn soort. De aanpak en filosofie van Kipster sluit volledig aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van Victoria Trading. 


Na een zorgvuldige haalbaarheidsstudie heeft Victoria Trading besloten te investeren in de bouw van een tweede Kipsterstal. Zo verkrijgen de leden het eerste recht op afname van alle producten die uit de stal komen. Dat betekent naast de 7,5 miljoen duurzame eieren die deze stal voortbrengt, dat Victoria Trading ook de afname garandeert van de ingrediënten voor 25.000 kipschnitzels, 25.000 haanburgers en de verwaarding van 300.000 kilo mest die uit de stal komen. Hiermee nemen de leden van Victoria Trading nadrukkelijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en stellen zij een nieuwe norm voor duurzaam ondernemen binnen de foodservice.

 

“Victoria Trading heeft de ambitie en schaal om duurzame oplossingen te vinden die de gast aanspreken en toch betaalbaar zijn. Real Result is de professionele basis van onze coöperatie en heeft met het Kipster-initiatief iets gepresteerd wat onze leden en hun gasten wilden, maar waar durf en een gemeenschappelijke drive voor nodig waren om daadwerkelijk het verschil te maken.”
 

Gosse Visser, Bestuursvoorzitter Victoria Trading

Meer cases

Contact

U kunt direct contact met ons opnemen via onderstaand
e-mailadres of via het contactformulier.

 info@victoriatrading.nl


Jan Vugts

Jan Vugts

Director
Lex Marks

Lex Marks

Senior Buyer
Daan Klein

Daan Klein

Buyer
Roel Pluymaekers

Roel Pluymaekers

Business Analyst

2019 Victoria Trading | Privacy Policy